Sabtu, 20 April 2013

penghijrahan 360 degree

Bismillah

Assalamualaikum

apa macam ada sihat kah? rindu tak nak baca fasal cinta cintun? haaa tak kan? mesti mual bila baca aku punya entry aku pedulik apa. haha sekarang nie aaku tak nak cerita fasal cinta tapi aku nak cerita fasal UNISEL..
 haaaaa tau kan UNISEL? UNIVERSITI SELANGOR  satu2nya Universiti IPTS yang bawah kerajaan negeri Selangor..okay bukan politik disini tapi aku nak bagi tau yang sekarang aku study kat sini aku amek komunikasi korporat Degree..Okay first impresion bila aku sampai je kt UNISEL time nk daftar aku tiba-tiba terfikir betul ke apa yang aku buat nie?


Okay perasaan itu akhirnya aku dapat bendung biasalah lama kot tak belajar tiba-tiba muncul hidayah Allah buka hati nak sambung belajar Allah boleh bagi hidayah pada sesiapa pun yang Dia kehendaki Allahurabbi.



Hari Orentasi.

Satu pengalaman yang agak mengilakan aku sebab kena bangun awal pagi gila dan bermacam-macam aktiviti kekanakkan yang mengilakan lagi sekali sape pernah pergi orentasi tau lah apa yang perlu dilakukan
paling faktab taklimat yang super duper bosan nak mati sampai tidur bangun tidur balik atas kerusi nampak tak tahap bosan dia tu? Lagi satu ramai budak yang amek diploma dari budak degree so mostly ramai jugak budak lelaki yang pasif dan talk active yang sangat annoying (tak matang) okay itu dapat handle..


Haa apa yang aku respect gila bila para fasiliotator menekankan solat berjemaah setiap kali masuk waktu dan ini sangat-sangat bagus..wallahualam bila ada ipt lain buat macam kat unisel..
menjadi kebiasaan bila dah sambung belajar nie dapat member baru so aku pun carilah member2 yang boleh masuk kepala dan jumpalah beberapa makhluk sesama spesis yang agak boleh masuk kepala dan aku jumpalah dengan Meng aka naim okay lah budak nie boleh masuk kepala kadang2 otak berair jugak (umum megetahui sebagai masuk air) budak nie pakai Dr martens jugak tapi low cut lh x macam aku high cut..haha


Rumah (dorm)

okay bila masuk rumah je aku tengok kecik,tapi fasiliti banyak contoh peti ais,dpur gas,toilet dua okaylah bolehlah..
roam mate aku ada budak sarawak,pineng,pahang,,melakau,selangor paling dekat..Alhamdullilah diorang okay.roam mate aku takde perempuan harap maklum.


okay mungkin ini saja yang aku nak cakap tiada lagi kata mampu terucap dan aku nak cakap aku tak ramai member perempuan kat U nie sebab aku pemalu sangat dan muka aku terlalu "hensem" untuk menjadi buah mulut gadis2 Universiti..hahaha

sekarang aku sedang pakai kain pelikat dan berbaju melayu di Mcd depan hostel..hensem bukan?

Assalamualaikum

1 ulasan:

Nana Liena berkata...

unisel branch mana tu? haha.. btw..yg penting niat ke sana utk study dah okay.awek2 belakang kira

pegodeh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...