Selasa, 18 Disember 2012

Cinta buta...

Assalamualaikum.
errmmm korang pernah tak mengalami keadaan bilamana kau dah suka dekat seseorang dan mamat/gurl tu dah mcm bagi hint yang dia pun suka korang, maksud aku hint nie korang rasa macam dia caring,dia tunjuk lah yang dia suka, alah korang pikir lah mcm mana hint tu..Tapi  bilamana perasaan suka kau tu dah bertukar perasaan jatuh cinta dan secara tiba-tiba sesuatu berlaku iaitu orang yang kau suka tu jatuh cinta dekat orang lain..PUNDAK X???? hahaha comfirm kau frust gila khinzir kan?lepastu bila mamat/gurl tu dah berjaya couple dengan orang yang dia jatuh cinta dan hubungan kau dengan dia sekadar kawan baik tapi kau ada perasaan yang lebih dari kawan ffuuhhhhh gila kan? bila tengok FB dia jiwa kacau,bila nampak diaorang dating rasa nak tampar partner dia tu..inilah namanya jeles tak bertempat..you want to move on from this shit situation but what you gonna tell them?you fall in love but in other side he/she just know you as her/his bestfriend not more then that.. this is the harders part..Tiba-tiba kau terfikir apa guna tunggu bunga/buah yang sudah di tangan orang? kau pun boleh cari buah/bunga yang lain dan kau pun mula mengorak langkah untuk mencari cinta walaupun hati kau tak merelakan kerana kau sudah jatuh cinta pada orang yang salah..
okay korang dah jumpa seseorang yang kononnya boleh menghilangkan perasaan gundah-gulana kau itu..
5 bulan berlalu tapi perasaan yang dulu masih tidak hilang dan perasaan kau pada gf/bf kau macam tak ada cuma ada perasaan serba salah sahaja kerana seperti membuat diorang macam pak/mak sanggup...
fuuhhhhh....
Kat sini aku nak bagi advice sikit sebab dulu aku pun pernah rasa situasi macam ni dan cara-cara nak hilangkan atau kurangkan perasaan korang tu..


1) Kurangkan berhubung.
Kat sini bukan salah siapa2 bukan salah kau bukan salah dia cuma perkara nie dah memang tertulis dan ia takdir kau..Memang bukan senang nak kurangkan berhubung tapi ini untuk kebaikan kau.Kalau dia selalu mesej atau call cakaplah mak tak bagi kau dengan dia berkawan..hahaha pandai2 cari alasan.


2) sibukkan diri

     Bila diri dah sibuk sedikit sebanyak kau akan lupa pasal cinta.Bukan setakat cinta makan pun boleh lupa cara ni mungkin boleh kurangkan rasa sakit hati,pegel dan segala yang tersirat dalam hati..3)Bersosial

    Bersosial akan membuatkan kau tau yang ramai lagi manusia dalam dunia ni..oppsss bukan maksud aku sosial yang pergi clubbing dengar lagu dumpstep tu maksud sosial disini jumpa kawan-kawan,hang out,berpersatuan dan apa-apa saja asalkan ia sosial.4)Doa
   
ini perkara yang paling penting kau mesti buat...5) Jangan cari penganti ketika perasaan cinta pada orang lain masih kuat.
 wohooo...Jangan buat main benda ni aku serius.kau bukan selesaikan masalah tapi mendatangkan
masalah.kau fikir bila kau masih cintakan orang lain tapi kau rasa terdesak untuk cari orang lain tapi kau tau yang kau tak boleh cintakan orang tu.hissshh jangan cari pasal kau fikir macam mana perasaan orang tu?kesian dia..maksud aku kat sini bukanlah kau kena single sampai mati tapi tunggu sampai kau rasa ready untuk next chapter..
yeeaahhhh...just that enjoy reading...aku dah takde idea..kalau nak tips2 yang lebih baik pegi beli buku terfaktab..

Tiada ulasan:

pegodeh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...